2014. június 13., péntek

1.fejezet első része

            Érezted már valaha, hogy keresztűl néznek rajtad?

Egyetlen dolog rosszabb annál,ha beszélnek  rólad: ha nem beszélnek.-Oscar Wilde


Senki sem hiszi, hogy vele megtörténhet.

Végiggondolod,vajon milyen lesz.Számtalanszor elképzeled, mindig egy kicsit változtatva a forgatókönyvön, de mélyen legbelül nem hiszed, hogy valaha is bekövetkezik.Az ilyesmi másokkal szokott megtörténni.

Charlotte Usher céltudatosan haladt a parkolón át a Hawthorne Gimnázium bejárata felé, folyamatosan ismételgetve magában szerencsemondatát: Ez az év más lesz.Ez az én évem.Elhatározta, hogy nem úgy vési be magát osztálytársai középiskolai emlékeibe, mint a lány, aki csak a helyet foglalta, elszíva mások elől a drága oxigént.Charlotte új emberként akarta kezdeni az idei tanévet, talpra akart állni - és erre az alkalomra a világ legdivatosabb tűsarkúit választotta.

A tavalyi tanévet úgy tengetett végig, mintha Hawthorne gimi diákközösségének nem kívánt mostohagyereke lett volna.De elhatározta, hogy ennek vége.Idén a tanítás első napja egyben új élete kezdetét is jelenti.

A bejárati ajtó felé közeledve még épp látta a kapualjban az évkönyvfotósok vakuinak utolsó villanásait; Petula Kensigtont és bandáját követték a folyosón.Ők mindig utolsókként érkeztek, és hipernépszerűek voltak: úgy vonzottak magukhoz mindenkit, mint valami vákuum.Most, hogy ők is megérkeztek , hivatalosan is kezdetét vette az új tanév.Charlotte pedig egyedül volt odakint, és kezdett kicsúszni az időből.Mint mindig.Legalábbis eddig.

A gondnok kihajolt a kapun, hogy megnézze, közeledik-e még valaki.Senki.Persze Charlotte ott volt, de mint már annyiszor, most is keresztülnéztek rajta.Futásnak eredt, amikor észrevette, hogy a hatalmas fémkapu - amely őt egy páncélszekrény ajtajára emlékeztette - lassan bezárul.De a lány, aki tántoríthatatlanul elszánta magát, hogy ezentúl minden másképp lesz, odaért, és még időben sikerült bedugni az ajtórésen vadonatújcipőbe bújtatott lábát, nehogy kizárják.

 - Bocs, nem vettelek észre - mormogta a portásközönyösen.

Nem vették észre - erre számítani lehetett - , de legalább elismerték, hogy hibáztak, és bocsánatot kértek tőle. Úgy tűnik, működik a ˝népszerűségi terv˝ - gondosan kidolgozott és összeállított tennivalónak listája, amelyektől az remélte, hogy megkaparinthatja a hőn áhított Damen Dylant.

Akárcsak társai, ő is végigdolgozta a nyarat, de legtöbbjükkel ellentétben Charlotte saját vállalkozásba kezdett.Úgy elmerült a tavalyi évkönyvben, mintha az élete fügött volna tőle.Olyan részletességgel tanulmányozta Petulát. az iskola legnépszerűbb diáklányát és levakarhatatlan barátnőit, a Wendyket - Wendy Andersont és Wendy Thomast - , ahogy a rajongók szokták kedvenc celebjeiket.Mindent tökéletesen akart csinálni.Ahogy ők.

5 megjegyzés:

  1. Mi ez a szar???? Legalább helyesen írni tanulj meg...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. anemértelek mert a helyesírással semmi baj nincs

      Törlés
  2. Nekem tetszik. Folytasd! Nagyon választékosan fogalmazol, ettõl ilyen jó. Hajrá! ;)

    VálaszTörlés
  3. köszönöm a megjegyzéseket de Stella nemértelek hiszen a helyesírással nincs semmi baj o.O

    VálaszTörlés